Vloerverwarming zonder vertraging

Een lager energieverbruik, een hoger rendement bij lagere watertemperaturen en geen hinderlijke vertraging: dat zijn enkele eigenschappen waaraan een moderne vloerverwarming zou moeten voldoen. Daarnaast wordt een efficiënte installatie steeds belangrijk: al deze zaken vereisen innovatieve oplossingen.

In de tot nu toe nog steeds toegepaste methoden van vloerverwarming in zandcement of anhydriet dekvloeren is in tientallen jaren niets veranderd.

De innovatie op het gebied van vloerverwarming ondervindt, na een lange tijd stil te hebben gestaan, onder invloed van de nieuwe eisen en verwarmingstechnieken, nieuwe impulsen.

Droogbouw vloerverwarming is inmiddels uitgegroeid tot een zeer populaire methode, die een antwoord biedt op de huidige wensen en eisen: sneller in reactietijd, energiebesparend en een hoger rendement. (energiebesparing)

Droogbouw vloerverwarming wil zeggen, dat er geen “natte” onderdelen bij de installatie meer nodig zijn: geen dekvloeren of  beton waarin de vloerverwarming wordt verwerkt.

De natte methoden hebben naast het voordeel van opslag van de opgewekte warmte ook een nadeel: het duurt langer voordat het warmte effect wordt gemerkt. Veel energie gaat zitten in het opwarmen van de massa beton en dekvloeren. Nadat de ruimte op temperatuur is gekomen, duurt ook de afkoeling nog geruime tijd. Men kan dat als voordeel ervaren, maar e.e.a. wordt daardoor ook lastiger nauwkeurig te regelen.

Bij droogbouw vloerverwarmingsmethoden wordt de warmte niet opgeslagen, maar snel aan de te verwarmen omgeving afgegeven. Indien de ruimte op temperatuur is, zal de de vloer niet langer warm blijven, maar ook weer relatief snel afkoelen. (veel gebruikers hadden last van “overshoot”)

Het regelen van de warmtebehoefte wordt daarmee eenvoudiger: net als bij verlichting, zal bij een warmtevraag snel gereageerd worden.

Droogbouw vloerverwarming wordt door de komst van lage temperatuursystemen, zoals de warmtepomp, nog interessanter. Het systeem werkt in hoge mate energiebesparend.

Droogbouw systemen werken niet alleen op warm water: er zijn momenteel ook elektrische droogbouwsystemen binnen het Heatnet leveringsprogramma. Ook deze gaan spaarzaam om met energie.

De huidige systemen kunnen redelijk snel geïnstalleerd worden: men hoeft niet meer te wachten op het uitharden (drogen) van de dekvloer, maar kan direct de volgende bewerkingen uitvoeren.

Niet alleen in geval van renovatie, maar zeker ook bij nieuwbouw zijn droogbouwsystemen interessant. De uitvoering van een droogbouw vloerverwarming is sterk afhankelijk van de nadien toe te passen vloerbedekking: tegels, hout, parket, PVC, laminaat etc. Koeling, zal in de toekomst mogelijk nog belangrijker gaan worden: ook dat is mogelijk met een droogbouwsysteem!

Heatnet is één van de meest gespecialiseerde ondernemingen met droogbouwsystemen. Deze zijn in diverse uitvoeringen en prijsklassen leverbaar.

Een populair systeem is een doe het zelf droogbouwsysteem, wat door praktisch elke handige doe-het-zelver geïnstalleerd kan worden. De prijs van een dergelijk systeem ligt in de orde van grootte van het infrezen van vloerverwarming.

Droogbouw systemen zijn toe te passen als vloer-, wand- of plafondverwarming.

Naast de innovatieve droogbouwsystemen  is Heatnet gespecialiseerd in de regeling van vloerverwarming en de mogelijk nog aanwezige radiatoren in de woning: een vloerverwarming zonder goede regeling is maar het halve werk!

 

Uitgebreide informatie over de droogbouw systemen treft u op www.droogbouw-vloerverwarming.nl en www.dbs14.nl

Voor een offerte-aanvraag: www.droogbouwaanvraag.nl

 

 

 

 

image_pdfimage_print