E-Nergy-Carbon

Elektrische verwarmingsfolie

‘Je verwarmt niet met elektriciteit’ en ‘je verwarmt niet aan het plafond’. Dat was voordat de warmtebehoefte van het gebouw werd verlaagd en elektriciteit kon worden opgewekt uit hernieuwbare bronnen. De test is in 2017 op de proef gesteld. De elektrische verwarmingsfolie E-NERGY CARBON van mfh systems GmbH werd onzichtbaar voor vrije architectuur als plafondverwarming in een KfW 55-huis geïnstalleerd . Warmteontwikkeling, warmteoverdracht, warmteregeling, alles in één product.

De enige 0,4 mm dunne 36 volt carbon verwarmingsfolie E-NERGY CARBON werd geïnstalleerd in het nieuwe gebouw met 140 m² woonoppervlak . 

Dankzij het gepatenteerde productieproces is E-NERGY CARBON ongevoelig voor beschadigingen, er kunnen ook gaten worden geboord, plekken en sockets worden geplaatst of spijkers worden bevestigd. Een vlakke perforatie en een adhesie-optimaliserende vlieslaminering garanderen een veilige verbinding met de ondergrond op het plafond, omdat de vulstof tijdens de installatie door de perforatie kan drukken. Installatie op de muur, vloer of schuine plafonds op de bovenverdieping volgt hetzelfde principe.

Met het systeem is een bezettingsgraad van 50% ( 70 m² actieve verwarmingsoppervlakte voor 140 m² woonoppervlakte) voldoende om met het systeem comfortabele stralingswarmte te genereren die ook de vloer aangenaam verwarmt. De plaatsing dicht bij het oppervlak zorgt voor een snelle verwarming en een efficiënte werking. De complete installatie in het project heeft een vermogen van 4,53 kW . 

De ENEV-conforme systeemtechnologie werd aangevuld met een fotovoltaïsch systeem en een centraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Voor de bereiding van warm water werden elektrische doorstroomverwarmers geïnstalleerd.

De jaarlijkse energiekosten van het 4-persoons huishouden zijn indrukwekkend. 

Er moet minder dan 85 € / maand worden betaald voor verwarming, warm water en hulpenergie. E-NERGY CARBON maakt een innovatieve en goedkope verwarmingsoplossing voor de 21e eeuw mogelijk . Lage bedrijfskosten, lage investeringskosten en geen lopende kosten door de onderhoudsvrije systeemtechnologie. Moderne gebouwen hebben moderne technologie nodig.

image_pdfimage_print