Elektrische Ruimte Verwarming: LOT 20

LOT 20 maakt deel uit van de EU-richtlijn EED (2015/1188) en is vanaf  in januari 2018 van kracht (zie ook: Wat betekent LOT20? )

Volgens deze nieuwe EU wet moeten alle  elektrische of oliegevulde ruimteverwarmers (incl.infrarood verwarmingspanelen), die na 1 januari 2018 verkocht worden, voldoen aan een minimum efficiëntienorm. Het betreft:

  • Elektrische radiatoren
  • Elektrische vloerverwarming
  • Elektrische verwarmers
  • Gashaarden

Lokale ruimteverwarmingsapparaten zijn die  apparaten, die voor binnen gebruik  warmte produceren in de plaats waar ze zijn opgesteld.

Het doel van deze nieuwe norm is om de CO2-uitstoot te verminderen door de energie die in onze huizen wordt gebruikt, te verminderen.

De groothandel en installateur dienen ervoor te zorgen dat het product beschikbaar is voor verkoop of installatie, ofwel:

  • is vervaardigd voor 1 januari 2018 of
  • voldoet aan de nieuwe regelgeving of beide.

Dit betekent,  dat eventuele voorraad in het magazijn van de groothandel of installateur aan het eind van dit jaar nog steeds  kan worden gebruikt, ook na 1 januari 2018.

Hetzelfde geldt voor de fabrikanten: ook indien deze na de deadline 1 januari 2018  producten aflevert.

Alles wat is vervaardigd na 1 januari 2018 moet voldoen aan de nieuwe EU regelgeving.

Het uiteindelijke doel is om het rendement van  ruimteverwarming  te verhogen door gebruik te maken van intelligente thermostaten en regelingen.

Vanaf 1 januari 2018 moeten elektrische verwarmingstoestellen, elektrische radiatoren, elektrische vloerverwarming en elektrische worden voorzien van een geïntegreerde intelligente thermostaat, om te kunnen voldoen aan de 20-efficiëntienorm.

Heatnet biedt nu reeds een reeks thermostaten die aan de gestelde eisen voldoet. Van een eenvoudige mechanische thermostaat tot een gebouwbeheer systeem met uitgebreide functionaliteiten.

Bijvoorbeeld binnen ons leveringsprogramma voldoet Watts Vision hier ook aan. Hierbij is de nieuwe touchscreen controller van toepassing i.c.m. een programmeerbare thermostaat.
in onze webshop zullen binnenkort het  Ecodesign-logo bij de producten plaatsen die aan die nieuwe norm voldoen.. 

 

 

image_pdfimage_print